fredag 28 september 2012

Trubadurkvällar på Swedbar ♫♫♫♫

Den 5 och 6 oktober gästas Swedbar av Tom Raspertin som är en vissångare med en "strupe som är förgylld av guld" som Mrs Swedbar uttryckte sig när hon berättade för mig om honom.

Bild: Katarina Berg - Kungälvs Posten
(Bild lånad fr inlägget: http://www.kungalvsposten.se/tom-vill-alltid-underhalla)
Jag håller med henne för låten som jag just nu har på i bakgrunden på repeat fastnar mer och mer och hans röst är något utöver det vanliga.

Hör själva!!
Håller ni inte med?Många känner nog igen honom från bland annat Stena Line och Tallink Silja där han spelat och sjungit många gånger.

När han var liten så hade han en dröm om att bli operasångare,och hans stora inspirationskälla var då Jussi Björling. Gitarr lärde han sig spela i 10 årsåldern med hjälp av en brevkurs,och på den vägen är det. Han har arbetat som rockmusiker och trubadur i 34 år,så visst brinner han för musiken som han älskar så. Tom har också turnerat i Sverige och Danmark med bandet Vikivaki som spelade en blandning mellan rock och Isländsk folkmusik.

2010 delades Gösta Taubes stipendium ut och Tom Raspertin var enligt  juryn "den som klarade sig bäst bland Taube-talangerna" vilket naturligtvis är mycket hedrande och ett bevis på att han kan sin sak.

HJÄRTLIGT välkomna till Swedbar den 5 och 6 oktober och lyssna på "mannen med den gyllene strupen", umgås och ha trevligt i glada vänner lag.

Förköp fram till Fred den 5 okt kl 15:00 =>  50 kr
Annars 75 kr i dörren.
(Middagspaket med entré kommer erbjudas, mer info efter helgen)

// Cat
(Swedbar´s musikskribent)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar