tisdag 9 oktober 2012

ÅTERBLICK - Tom Raspertin del 2 (fr spelning Lör 6/10)

Att komma till Swedbar på kvällen när mörkret lagt sig och kylan känns lite mer än vanligt är lite som att kliva in hos en kär vän, som bjuder på värme,glada skratt och en öppen famn.

Kvällens musik och sång framfördes av Tom Raspertin, och det jag skrev i ett tidigare inlägg om honom var över mina förväntningar.
Han har inte bara en strupe av guld som Mrs Swedbar uttryckte sig,utan det visade sig också att han även har ett hjärta av guld.

Innan spelningen började så satt vi och pratade med honom,och han berättade så många intressanta saker så vi glömde nästan bort att han faktiskt skulle sjunga också.
Tom är inte bara musiker,utan han är även initierad i Reikihealing, och det var mycket intressant att lyssna på honom när han berättade om detta.
Så mycket vishet han delade med sig av och så mycket vi tog till oss av det han förmedlade om bland annat så enkla saker som till exempel rätten att ha fred inom sig och naturligtvis om karma, som vi nog alla vet faktiskt finns omkring oss i allt vi gör.

Han berättade också att han nyligen varit i Norge och haft ett samarbete med den Norska författarinnan Eli Rygg med föreställningen  -"Rätten att vara mig själv"
som tar upp tabubelagda ämnen både för barn och vuxna.
Ämnen som vi oftast håller tyst om och inte vågar berätta.

Men åter till Lördagskvällen.
Lyssna på detta och njut.

 Många av texterna som Tom framför är skrivna av Chatarina Bobeck,och han själv gör musiken.
Han inspireras mycket av Västafrikansk musik och Flamenco,vilket man hör i flera av låtarna,och jag lovar att man kan inte sitta still när han börjar spela.

Mrs Swedbar förevigar "Mannen med guldstrupen".

Lägg namnet Tom Raspertin på minnet och får ni chansen att lyssna på honom så missa inte det.
Ni kommer inte att bli besvikna.

Det var en mycket trevlig afton och jag hoppas att han vill komma tillbaks till Swedbar och Fagersta fler gånger.

Vi var många nöjda gäster som fick äran att njuta av hans sång och musik,som han framförde med en otrolig inlevelse och med ett leende på läpparna hela kvällen.
Under spelningen kom en ganska ung kille och satte sig för att lyssna och han verkade först tycka att detta var inget för honom,men efter en liten stund så satt han och sjöng med i några texter,höjde sitt glas och stampade takten till musiken.

När vi gick hemåt i natten så gjorde vi det med en speciell känsla i kroppen.
Om jag ska beskriva känslan med ett ord så får det bli -Lycka.

På vägen hem mötte vi människor som var på väg till Swedbar,lite synd att dom inte hann lyssna på Tom,men vem vet? En annan gång kanske.

Jag tror att vi var många som var nöjda och glada i själen denna Lördag, och jag hoppas och tror att Tom när han körde hemåt mot Göteborg i natten också kände sig nöjd med kvällen.

Tusen Tack Tom Raspertin för en magisk kväll.

//Cat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar